Grecia

  In Grecia, va aflati la rascruce de culturi, culori si civilizatii, veti simti grandoarea de istorie si caldura de a fi in partea sudica a Europei, sa descoperiti pe neasteptate un proces de evolutie de gandire, de influenta si de experienta.
  O tara cu un trecut istoric unic, bogat, locuit de oameni uitindu-se cu incredere si optimism in viitor.
  O tara care, desi statistic mica, este

uriasa in diversitatea ei.
  Un peisaj care ne-a dat mii de imagini de carti postale, dar ramane incredibil de vibranta si imposibil de uitat.
  Grecia este o tara de contradictii frumoase, o calatorie constanta in timp, de la prezent la trecut si inapoi.
  Plimbarea prin plantatiile de maslini, prin intermediul sit-urilor vechi. Deplasarea la grupurile de insule slab populate. Calatoriile de la plaje stancoase la munte si de a explora peisajul va vor taia rasuflarea.
  In Grecia, imaginile devin mai mult decat niste imagini ce se vor  transforma in realitate.

 Grecia este una dintre cele mai populare destinaţii turistice, situandu-se în lume, în top 20. În conformitate cu Ministerul Turismului Grec, tara a primit aproximativ 17 milioane de vizitatori de la mijlocul lunii ianuarie şi august 2007, un număr mare pentru o ţară mică, de 11 de milioane de locuitori. Vizitatorii sunt atraşi de această ţară prin plajele insorite de vara, viata de noapte, locuri istorice şi naturale, saloan de frumusete, spa-uri.
  Peste 90% din vizitatorii care vin in Grecia provin din alte ţări europene, cu toate că în ultimii ani numarul de turisti este tot mai mare din alte regiuni ale lumii. Marea majoritate a vizitatorilor ajung în timpul sezonului turistic, care este de prin aprilie pana in octombrie. Sezonul de varf este iulie-august, iar cea mai mare parte a turiştilor şi a industriei turistice sunt concentrate în Creta, Dodecanese, Cyclades, de Vest şi insulele greceşti, şi, într-o măsură mai mică: Peloponnese, peninsula Halkidiki şi în Macedonia. Mai sunt inca multe alte zone neexplorate pentru zona turistica.
  De cele mai multe ori, prima data cand ajung vizitatorii in Grecia, au anumite imagini in minte si sunt surprinsi sa descopere o tara cu o astfel de diversitate regionala si arhitecturala. Regiunea (Cyclades Islands) este celebra pentru culoarea alba, casele si fermecatoarele biserici albastru-domed, si nu e doar singura caracteristica a tarii. Arhitectura variaza foarte mult de la o regiune la alta in functie de istoria locala. Vizitatorii vor gasi arhitecturi neoclasice in orasele Ermoupolis si Nafplio. Influenta otomana in cladiri si Grevena Kozani, alb Cycladic casele pe insula Paros, si colorate pastel, case si biserici baroce pe Corfu.
   Terenul tarii este la fel de variat ca si patrimoniul arhitectural: plaje idilice, lanturi muntoase falnice, vai vinifere, livezi vaste de masline ce se intind in partea de sud, paduri bogate in nord. Grecia are o istorie la fel de variata ca a multor tari, tara este plina cu multe biserici si castele medievale clasice, cat si cu ruine ale templelor.View Larger Map