Hoteluri Insula Thassos. Grecia.

5*
ALEXANDRA GOLDEN BOUTIQUE 5*
ILIO MARE 5*
ROYAL PARADISE 5*


4*
AEOLIS THASSOS PALACE 4*
ALEA HOTEL & SUITES 4*
ALEXANDRA BEACH & SPA RESORT 4*
ATRIUM 4*
BLUE DREAM PALACE 4*
MAKRYAMMOS BUNGALOWS 4*
MARANTON BEACH 4*


3*
AERIA 3*
ANEMOS STUDIOS 3*
ANGELIKA 3*
CALYPSO 3*
BLUE BAY BEACH 3*
ELECTRA BEACH 3*
EMERALD 3*
ENAVLION 3*
ESPERIDES 3*
GARDEN 3*
KAMARI BEACH 3*
KASTRO 3* APARTAMENTE
MACEDON 3*
PHILOXENIA 3*
POTOS 3*
RACHONI BAY 3*
RACHONI RESORT 3*
RODON HOUSE 3*
SOCRATES PLAZA 3*
STUDIO ANNA BEACH 3*
STUDIO PANORAMA 3*
TARSANAS LUXURIOUS STUDIOS 3* APARTAMENTE
THALASSIES NOUVEAU 3*
TOSCA BEACH 3*
TRYPITI BEACH 3*
VOURNELIS 3*


2*
AKTI 2*
ALISTON STUDIOS 2*
ANTIGONE APARTMENTS HOTEL 2*
ASTERIA 2*
BLUE SEA BEACH 2*
CAPTAINS BEACH 2* APARTAMENTE
CHATZIANDREOU 2*
DIMITRIS 2*
FEDRA 2*
KOHYLIA 2*
MARIA 2*
MIRONI 2*
MOLOS 2*
OLYMPION 2*
POSSIDON 2*
PONTIOS 2*
SUNRISE BEACH 2*
STUDIO TASOS 2*
THALASSIES 2*
VILA AUGUSTO 2*
VICTORIA 2*


INSULA THASSOS
Conform mitologiei Greciei Antice, una din numeroasele aventuri amoroase ale lui Zeus a dus la decoperirea insulei Thassos. Intr-o zi, Zeus a rapit-o pe Europa si a dus-o in Creta. Fenicienii nu au tolerat rapirea Europei, iar regele Agenor a organizat o expeditie pentru a-si gasi fiica. Expeditia a fost condusa de fii lui, unul dintre ei fiindThassos. Regele Agenor le-a ordonat sa nu se intoarca decat daca o gasesc pe Europa. In timpul cautarilor,Thassos a ajuns la un moment dat pe aceasta insula. A fost incantat de climatul bland si de vegetatia luxurianta a insulei si, intrucat nu se putea intoarce acasa fara Europa, a renuntat si s-a stabilit aici pe insula care de atunci ii poarta numele. 
Herodot, marele istoric antic, este categoric in aceasta privinta. El spune ca “insula poarta acum numele fenicianului aceluia, Thassos”. 
Limenas (Thassos) este capitala insulei si inca din antichitate cel mai mare centru administrativ si comercial al insulei Thassos. Limenas este genul de statiune turistica in care modernitatea se imbina cu vestigiile vechii cetati. 
 Cateva sfaturi utile si practice : 
- Ora in Grecia este aceeasi cu cea a Romaniei. 
Plajele insulei au un farmec aparte si, de aceea va recomandam sa vizitati cat mai multe dintre acestea: Potos, Golden Beach. 
Thassos are numeroase magazine de unde puteti cumpara orice, de la bijuterii fine pana la antichitati si produse din piele de o calitate superioara. Exista magazine cu produse traditionale (miere, masline, vin si branza de capra). 
Thassos este renumita pentru mancarea foarte buna. 
- Tavernele si restaurantele servesc tot felul de preparate din peste si fructe de mare. Inspre munte sunt taverne care servesc preparate din peste si carne la gratar, facute dupa retete proprii. O masa buna costa cam 10 euro de persoana, o bere (Mythos-ul grecesc) este 1 € in supermarket si 2 la terasa, preparatele din cafea sunt intre 2 si 3 €, iar un cocktail seara ajunge cam la 5-6 euro (insa este extrem de gustos). Incercati fructe de mare, musaca si saganaki si nu uitati de tzatziki.