Guilin



















  Guilin este una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice ale Chinei. Aceasta faima a orasului provine mai ales de pe urma peisajelor unice pe care le ofera imprejurimile. De asemenea, peisajele Guilinului au fost sursa de inspiratie pentru decorurile din filmul Avatar. Centrul orasului este inconjurat de doua rauri si patru lacuri si munti de carst acoperiti de vegetatie tropicala. Guilin are o istorie de peste 1500 de ani si la inceput era numit Guizhou. Numele actual l-a primit in 1940. Desi dezvoltarea economica a ultimelor doua decenii a dus la o accelerare a industrializarii, asta nu a afectat in niciun fel natura, protectia mediului fiind o prioritate in zona.
  Croaziera pe Raul Lijiang cu o lungime de 83 km le da posibilitatea turistilor de a admira muntii cu forme ascutite care par de neimaginat pentru straini. Cele mai notabile formatiuni muntoase sunt Mt. Deicai, Dealul Fubo, Mt. Xiangbi, Mt. Yaoshan si Vf. Duji. Toate acestea sunt acoperite de vegetatie tropicala si la orele diminetii sunt invaluite intr-o ceata putin densa. De remarcat este si Cascada Gudong. Croaziera se opreste in orasul Yangshuo. De asemenea, pe langa peisajele naturale, croaziera ofera si alte peisaje exotice unice, cum ar fi pescari care folosesc cormorani la pescuit si barci de bambus.
  Terasele de orez Longsheng sunt localizate la circa 100 km de Guilin. Acestea sunt construite de-a lungul dealului Pingan. Cele de la altitudinea cea mai joasa sunt situate la 350 m si cele mai inalte la 850 m. Culoarea predominanta a peisajului variaza in functie de anotimp: maro – primavara, verde – vara, galben – toamna si gri – iarna. Terasele Longsheng (spatele dragonului) au fost numite asa deoarece forma acestora ne duce cu gandul la pielea unui dragon.
  In imprejurimile orasului Guilin exista si numeroase pesteri. Fiecare dintre acestea au in interior formatiuni superbe de stalactite si stalagmite din calcar si tururile sunt disponibile si in limba engleza. Accesul la acestea se poate face cu autobuzul. Cele mai spectaculoase pesteri amenajate pentru turisti sunt Ludiyan si Guanyan.